Çorum Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü’nün engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla duyurusunu yaptığı hibe desteğine; Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığıyla proje üreterek Müdürlüğe başvuru yapan eski hükümlü Selami Dündar, proje kapsamında “Sıhhi Tesisatçı” dükkanı açtı.

Selami Dündar’ın iş yerinin açılışında, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulu üyelerinden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Müftüsü Ahmet Akın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban ile Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve davetliler yer aldı.

Kendi iş yerini açan Selami Dündar da, cezasının tamamlanmasının ardından bir yıl iş aradığını ancak sabıka kaydından dolayı kimsenin iş vermediğini söyledi.

Dündar, proje kapsamında İŞKUR’dan yaklaşık 22.000 TL hibe desteğini kazandığını ve kendi iş yerinin sahibi olduğunu belirterek, destek verenlere teşekkür etti.