Türkiye genelinde yaklaşan kış mevsimin etkisi her alanda kendini göstermeye başladı. Kışın etkisi altında kalan sektörlerden biride ikinci el araç piyasası oldu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Karakaşlar Otomotiv ikinci el satış danışmanı Aydın Zorlu, ikinci el piyasasında dönemsel bir yavaşlamanın olduğunu söyledi.
Satışlarda, artan fiyatlar dolayısıyla durgunluk yaşandığını ifade eden Zorlu ''Sene sonları otomobil piyasasının hareketli olduğu bir dönemdir. Ancak bu yıl o hareketlilik yok. Geçen yıl ile bu yıl kıyaslandığında, satışlarda geçen yıla göre bir düşüş var. Geçen yıl ikinci el otomobil altın çağını yaşamıştı. Bu yıl aynı şeyi söyleyemeyiz. Durgun bir piyasa var. Bunun kaynağı elbette ÖTV'deki artış'' diye konuştu.

''Durgunluk dönemsel''
Aydın Zorlu yaklaşan yılbaşı nedeniyle ikinci el otomobil piyasasında gerileme yaşandığını, ancak, bunun dönemsel olduğunu vurguladı.
Zorlu, yılbaşı öncesi sıfır araçlarda satışların arttığını, çeşitli kampanyaların vatandaşı yeni otomobil almaya yönlendirdiğini belirtti.
İkinci el otomobil alım satımı yapılan galerilerde ise durgunluk olduğunu ifade eden Zorlu ''İkinci el pazarında biraz gerileme var. Ancak, gelecekten umutluyuz. Ülkenin ekonomik seviyesi, refaha kavuşması otomobil piyasasını etkiliyor. Eskiden dört kişilik ailede bir çalışan vardı. Şimdi bu rakam değişti. Evdeki gelir artınca otomobile yöneliyorlar.’’ Karakaşlar bünyesinde bulunan ve Çorum’un en büyük oto galerilerinden biri olma özelliğini taşıyan ikinci el bayiinde her kesimden insanın maddi durumuna göre araçlar bulunuyor. Aydın Zorlu, Karakaşlar ikinci el satışlarında 4 bin TL’ye de 100 bin TL’ye de araçlar bulundurduklarını belirtiyor. Zorlu ellerinde tek marka araç olmadığını çok çeşitli ve konforlu araçları olduğunu belirterek, kredi kartı, vade, takas ve taksitli araç sattıklarını dile getirdi.