İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Çorum'da ekmek, unlu mamul ve pastacılık ürünleri üretimi yapan işletmecilerle bir araya geldi.

Çorum'da ekmek, unlu mamul ve pastacılık ürünleri üretimi yapan işletmecilerle ile İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıda Türk Gıda Kodeksi hakkında işyeri temsilcilerine bilgi verilerek, işyerlerinin teknik ve hijyenik koşulların iyileştirilmesi, mevzuatın uygulamasında birlikteliğin sağlanması ve tüketici memnuniyetinin arttırılması için görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda; ekmek, pide, unlu mamul ve pastacılık ürünleri üretimi faaliyetlerini yürüten işletmelerin temsilcilerine “Hijyen Kuralları”, “Yasal Zorunlulukları”, “İşletmeler Tarafından Uyulması Gereken Konular”, Yasal İşlem Uygulanan Konular”, “Geri Bildirim Yapılacak Konular” hakkında bilgiler verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı; "başta ekmek olmak üzere unlu mamuller hepimizin her gün tükettiği ve halkımızın temel besin kaynağı olması sebebiyle bizlerin önem verdiği bir sektör. Halk sağlığının korunmasında Türk Gıda Kodeksinde belirtildiği üzere tüm gıda maddelerinin hijyen denetimleri kurum olarak bizim görev alanımız. Bizim için halk sağlığı denince akan sular durur. Bu nedenle Çorum’da tüketicimizin yanıltılmadan kaliteli ve sağlıklı gıdaya erişiminin sağlanması için 2018 yılında gıda sektöründe denetimlerimizi sıklaştıracağız, Bakanlığımız tarafından belirlenen denetim miktarımızı en az dört katına çıkartacağız" dedi.

"ÇORUM’DA SAĞLIKSIZ GIDAYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

İl Müdürü Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2018 yılı gıdada denetim yılı olacak. Çorum ve ilçelerinde elimizin değmediği, kontrol etmediğimiz yer kalmayacak. Çorum’da sağlıksız gıdaya geçit vermeyeceğiz.

Sizlerden ricamız bütün işletmelerin kendilerini Türk Gıda Kodeksi’ne göre gözden geçirerek varsa eksikliklerinizi gidermenizdir. Üretimin tüm aşamalarında özellikle hijyene çok dikkat etmeliyiz. Ürünlerimizi teşhir ettiğimiz standlarımızın temizliğine gösterdiğimiz özeni üretim yaptığımız yerlere de göstermeliyiz.

Üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, gıdaların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanması amacıyla 2018 yılında özverili şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Daha önce gıda sektöründe faaliyet gösteren kantincilerle, kasaplarla ve lokantacılarla bir araya geldiklerini hatırlatan Sarı, bu tür bilgi alışveriş toplantılarına devam edeceklerini kaydederek katılan işletmecilere teşekkür etti.