Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, bu yıl 104. yıl dönümünü kutlayacağımız Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin kaderini ve dünya tarihinin seyrini değiştirdiğini kaydeden Gür, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azminin, taktik ve dehanın zaferidir” dedi.

Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde verdiğini dile getiren Recep Gür, “Bu çok onurlu zafer askerlerine taarruzu değil ölmeyi emreden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 200 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın topyekun Türk milletinin zaferidir.

Bizlere bu toprağı vatan yapan şehitlerimiz, vatanın kazanılması, bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüzün korunması, ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasıyla milli çıkarlarımızın savunulması için canlarını feda ederek en üst mertebeye yerleşmişlerdir. Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu, kutsal vatan toprakları için bir gül bahçesine girercesine canlarını ve kanlarını feda eden şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkesi ve milleti için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutluyorum” diye konuştu.