Türk Tarım Orman-Sen Çorum Şube Başkanı Necati Gül, halk ekmeğin 250 gramdan, 200 grama düşürülmesine tepki gösterdi.

Çorum Belediyesine ait Beltaş A.Ş; Halk Ekmeğin ağırlığını 250 gramdan 200 grama düşürüldüğü ve fiyatında değişiklik yapılmadığını yerel basında çıkan haberlerden öğrendiğini kaydeden Gül, “Gizli zammın en çok konuşulduğu, hükümet yetkililerinin bununla mücadele edileceğini belirtiği şu günlerde bu yapılanın doğru olduğunu söylemek mümkün değil” diye kaydetti.

Gül, yayınladığı açıklamasında şunları dile getirdi:

“Ekmek, ülkemizde kahvaltı ve diğer öğünlerde en çok tüketilen gıda maddesidir. En çok da dar gelirli vatandaşlarımızın sofrasının vazgeçilmezidir. İlimiz Çorum’da Mart 2018’de fırıncılar 250 gram olan ekmeğin ağırlığı 200 gram düşürmüş fiyatı 1 TL olarak satılmasına karar verilmişti. O zaman ekmeğe %25 gizli zam yapıldı demiştik.

Gizli zam yapıldı dediğimiz o günlerde Çorum Belediyesine ait BELTAŞ A.Ş yetkilileri; halk ekmeğin 250 gramdan olarak devam edeceği fiyatının da 75 kuruş olacağını duyurmuştu. Bu güne kadarda 250 gram ekmek 75 kuruştan halka sunuldu.

Dolardaki yükselişle birlikte firmalar ürünlere zam yapmak yerine miktarlarında azaltma yaparak gizli zam yapıldığı son günlerin en önemli gündem konusu oldu. Sayın Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli; “fakirin fukaranın ekmeğini fırsat bilip bunu bir şekilde kullanmaya çalışan fırsatçılara sesleniyorum, vatandaşın ekmeğine göz diktirmeyeceğiz. Yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yok” demişti.

Bugün basında yer alan haberlere göre Çorum Belediyesine ait BELTAŞ A.Ş; halk ekmeğin ağırlığını 250 gramdan 200 grama düşürmüş ve fiyatında değişiklik yapmamış.

Gizli zammın en çok konuşulduğu, hükümet yetkililerinin bununla mücadele edileceğini belirtiği şu günlerde bu yapılanın doğru olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü halk ekmek fiyatı gizli zamla artmış, Sayın Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin sözü yerde kalmış oldu. Hani yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yoktu? Artık günde 4 ekmek alan bir aile, bu gramajla 5 ekmek almak zorunda kalacak. Gizli zam oranını gelin siz hesaplayın.

Bu yapılanı doğru bulmuyor, fırsatçıların; bu yaptığınız gramaj düşürmeyle sizleri örnek göstereceğini, hükümetin bu fırsatçılarla mücadelesine gölge düşüreceğini bilmenizi istiyorum. Eğer bir zorunluluk var idi ise neden bugün? Şartları biraz daha zorlamanız gerekmez mi idi.”