CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, Cemilbey Caddesi’nde esnaf ziyaretlerini sürdürürken, esnafın en büyük şikayeti tabela vergisi oldu.
Tabela vergisinden şikâyet eden esnaf, Nuhut’u kurtarıcı olarak gördüklerini söylediler.
CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut esnaf ziyaretlerini Cemilbey Caddesi’nde sürdürdü. Nuhut’a CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, parti yöneticileri ve Belediye Meclis Üyesi Adayları eşlik etti.
Nuhut’a yoğun ilgi gösteren esnaf, tabela vergilerinin çok yüksek olduğunu, belediyenin adeta esnafı bitirmek için hareket ettiğini dile getirerek, yeni belediye başkanından en büyük beklentilerinin tabela vergilerinin indirilmesi olduğunu anlattı.

Esnafın şikâyetlerini dinleyen CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut ise “Görüyorum ki belediye esnafla kavga içerisinde. Biz göreve geldiğimizde esnafımızla kavga etmeyeceğiz. Aksine onların işini kolaylaştırmak adına gereken her şeyi belediye olarak yapacağız. Esnafımız tabela vergisinden şikâyetçi, suya 5 yılda %110 zam yapılmış. Suya indirim yapacağımızı daha önce açıkladık. Göreve geldiğimizde tabela vergisini esnaflarımızla istişare ederek makul oranlara çekeceğiz. Esnafımız istihdam sağlıyor, Çorum’a katma değer katıyor. Bizim belediye olarak görevimiz onların işini kolaylaştırmak olacak. 30 Mart’ta Çorum’un tarihini hep birlikte yeniden yazacağız” dedi.