Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’de kurulması planlanan Volkswagen otomobil fabrikasının Çorum’a kurulmasına olumlu yaklaşıldığı kaydedildi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özel görüşerek, Çorumluların Türkiye’de kurulması planlanan Volkswagen otomobil fabrikasının Çorum’a kazandırılması yönündeki isteğini ve beklentisini iletmişti.

Görüşmede Volkswagen otomobil fabrikasının Çorum’a kurulmasının, Çorum’da büyük heyecan yarattığını, işadamı Ahmet Ahlatcı’nın ise Çorum’la birlikte bölgenin de kaderini değiştirecek olan bu büyük yatırıma öncülük etmeye hazır olduğunu dile getiren Milletvekili Ceylan, “Sanayileşme çabasındaki Çorum, zatıalilerinizden himmet bekliyor” diye konuştu.

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, otomotiv sanayiinin Çorum’u ekonomik bakımdan çok ileri noktalara taşıyacağını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, şartlar olgunlaştığı takdirde Çorum lehine tercihte bulunacağı kanaatini taşıyorum. Sonuna kadar bu dev yatırımın takipçisi olacağım. Değerli işadamımız Ahmet Ahlatcı ile birlikte, gerekli zemini hazırlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Çorumluların bu isteği ile ilgili hiçbir olumsuz ifade kullanmaması ve Milletvekili Ceylan ile Ahlatcı’dan, Volkswagen firmasının Alman CEO’sunu Türkiye’ye getirip kendisiyle görüştürmelerini beklediğini vurgulaması, olumlu bir yaklaşım olarak değerlendirildi.