Türkiye Kamu Sen Çorum Şubesi ek zam taleplerini dile getirmek için eylem yapacak.

Türkiye Kamu Sen tarafından 81 ilde memurların ek zamla ilgili talepleri dile getirmek amacıyla basın açıklamaları, mektuplar ve eylemler düzenlenecek.

Çorum’da da Türkiye Kamu Sen Çorum Şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan eylem yarın (14 Kasım Çarşamba) saat 17.15’de PTT önünde yapılacak.

Eylem hakkında bilgi veren Türkiye Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, “14 Kasım'da alanlardayız, ek zam talebimizde ısrarcıyız! Tüm çalışanların gündemi ek zam. Bu ek zammı alacağız, peşini bırakmayacağız. Enflasyon oranı yüzde 25’lere ulaştı. Tarihimizde ilk kez aldığımız maaş zammının iki, üç katı enflasyon farkı alacağız.

Bu bağlamda Çorum ilimizde Türkiye Kamu Sen Çorum Şubeleri olarak Saat Kulesi PTT Önünde 14 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 17. 15 de basın açıklaması yapacağız. Basın açıklamamıza Tüm kamu çalışanları ve gönül dostlarımız davetlidir.

Bu sene yaşadığımız tabloyu gördüğümüzde yetkinin emin ellerde olmasının önemini görüyoruz. Şimdi bu yıl itibariyle kamu çalışanları temmuz ayından Memur-Sen’in aldığı zamdan daha fazlasını enflasyondan aldılar. Toplamda yüzde 13 zam alındı. Enflasyon şu anda yüzde 24.5 Kamu çalışanlarına bir ek zam kaçınılmazdır. Bu sadece çalışanlar için değil aynı zamanda piyasanın canlandırılması içinde bir gerekliliktir. Kamu çalışanlarına geciktirilmeden ek zam yapılmalıdır.

Ek zamla ilgili 14 Kasım'da Ankara başta olmak üzere 81 ilde bu talebimizi eş zamanlı olarak gündeme getireceğiz. Türkiye genelinde basın açıklamaları, mektuplar ve eylemler ortaya koyacağız, alanlara çıkacağız” dedi.