Türkiye Haber-İş Sendikası'nın kayıt dışı istihdamla mücadeleyi amaçlayan ''Dışarıdakiler Kaybeder'' projesi kapanış toplantısıyla sona erdi. 
Türkiye Haber-İş Sendikası ile Çorum Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin kapanış toplantısı, Anitta Otel'de yapılan seminerle bitti. 
Proje koordinatörü Süleyman Yazır, Çorum'dan projeye katılımın yüksek olduğunu ve sonuçları itibariyle de başarılı bir proje gerçekleştirildiğini söyledi. 
Proje ortağı mesleki eğitim merkezinin müdürü Doğan Uyar ise, kayıt dışılığın hem çalışana, hem çalıştırana büyük zararları olduğunu kaydetti. 
Proje kapsamında 196 çalışan ve 240 işverenle bir araya geldiklerini belirten Uyar, her iki taraf içinde kayıt dışı istihdamın kazanma değil kaybetme olduğunu katılımcılara anlattıklarını bildirdi. 
Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Metin Sağlam ise, son dönemlerde kayıt dışı istihdama karşı büyük ölçüde önlemler alındığını, devletinde, iş dünyasınında kayıt dışına karşı önemli yol kat ettiğini ifade etti. 
Bir yıl süren proje çerçevesinde hem işçilere hem de işverenlere konferans, seminer ve eğitimler verildiği, eğitimlere katılanlara günlük 8 avro harçlık verildiği, kayıt dışı istihdamın zararlarının her iki tarafa da anlatıldığı bildirildi.