Borsa Finans Kulübü’nün Hitit Üniversitesi ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) destekleri ile Mayıs 2012’de düzenlemiş olduğu ve Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından birincisine yurtiçinde konusu ile ilgili bir etkinliğe katılma ödülünün verildiği “Sanal Portföy Yarışması”nı birinci olarak kazanan Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Hatice Develioğlu, Finans Sempozyumu’na katıldı.
Borsa Finans Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. E. Savaş Başcı ile Sanal Portföy Yarışması birincisi Hatice Develioğlu’nun katıldığı, 10 – 13 Ekim 2012 tarihlerinde Finans Bilim Platformu’nun Erzurum Atatürk Üniversitesi ile birlikte düzenlemiş olduğu “16. Finans Sempozyumu”nda, Yrd. Doç. Dr. E. Savaş Başcı da bir tebliğ sundu. Ülkemizin tüm üniversitelerinde finans alanında çalışan 150 civarında akademik personelin katıldığı sempozyumda bu vesile ile hem Hitit Üniversitesi tanıtılmış oldu hem de öğrencinin başarısı Rektör tarafından ödüllendirildi.
Üniversite ile Finans Bilim Platformu arasında yapılan görüşmeler sonucunda, 16 yıldır düzenlenen Finans Sempozyumu’na Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliği yapılması konusu sonuçlandı ve ilimizin de plaka kodu olan “19. Finans  Sempozyumu”nun Çorum’da düzenlenmesi kararı alındı. 2015 yılında düzenlenmesi planlanan “19. Finans Sempozyumu”, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenleyecek.