Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve ÇTSO’ya yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

HİTÜ ile Çorum TSO ortaklığında yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyarette TSO Başkanı Başaranhıncal, iki kurum arasında işbirliği içerisinde güzel çalışmalara imza attığını vurguladı. En başından bu yana HİTÜ ve Çorum TSO arasında önemli bir köprünün kurulduğunu ifade eden Başaranhıncal, üniversite ile birlikte hayata geçirdikleri projelerle iş dünyası ve üniversite arasında bir sinerji oluşturduklarını belirterek oluşturulması zor bir süreç olan üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde yapılan çalışmaların Çorum için büyük bir gelişim ve dönüşüm fırsatı olduğunun altını çizdi. Bu bağlamda son olarak Mesleki Yeterlilik Belgelendirme konusunda önemli bir projeye yine birlikte imza attıklarını ifade eden TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, bu ve benzeri ortak çalışmaların ilerleyen günlerde de artarak devam edeceğini vurguladı.

İlimize katma değer sağlama noktasında HİTÜ’nün büyük bir gayret içerisinde olduğuna da dikkat çeken Başaranhıncal, “İlimize ve iş dünyasına sağladığı sonsuz katkılardan dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TSO’nun yeni yönetimine görevlerinde başarı dileyen Rektör Alkan ise TSO’nun üniversitenin en önemli paydaşlarından olduğunu bildirdi. Çorum TSO’nun Hitit Üniversitesi’ne her zaman destek verdiğini ifade eden Prof. Dr. Alkan üniversite-sanayi işbirliğiyle birçok projenin hayata geçirilmesinde TSO’nun büyük rol oynadığını belirterek Çorum’daki üniversite-sanayi işbirliğinin tüm Türkiye’ye örnek gösterildiğini vurguladı.

HİTÜ’nün en başından bu yana bulunduğu il başta olmak üzere bölgesi ve ülkesine katma değer sağlama amacıyla çalışmalarını yürüttüğünün altını çizen Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi ile ÇTSO işbirliğinde bu zaman kadar pek çok alanda ortak çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek önümüzdeki günlerde her iki kurum arasında sanayi odaklı ortak lisansüstü protokolü imzalanacağını vurguladı.

Prof. Dr. Alkan, söz konusu protokol ile HİTÜ lisansüstü öğrencilerine kamu ve sanayimim ihtiyaçları doğrultusunda lisansüstü tez yaptırılması için Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında ölçülebilir ve sürdürülebilir kurumsal işbirliğinin geliştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

İlimizde üniversite-sanayi iş birliği konusunda ÇTSO’nun vermiş olduğu değerli katkıların büyük önem arz ettiğini ifade eden Prof. Dr. Alkan, bu zorlu süreçte hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a teşekkür ederek yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.