Araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinin yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik yayımlandı. Buna göre araç sicil ve tescil işlemleri noterlere devredilerek, Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik ile tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinin noterler tarafından yapılması hükme bağlandı.
Yönetmeliğe göre, tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri, satış veya devri yapılacak araçtan dolayı motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası ve trafik idari para cezası, ilgili kanuna göre verilen idari para cezaları ile geçiş ücreti borcu ve taşıt üzerinde satış ve/veya devri kısıtlayıcı herhangi bir tedbir veya kayıt bulunmadığının ve trafikten çekilmiş veya çekilecek araçlar hariç olmak üzere aracın geçerli muayenesi ile zorunlu mali sorumluluk sigortasının bulunduğunun tespit edilmesi halinde noterler tarafından yapılacak. Noterler tarafından yapılmayan her çeşit satış ve devir işlemleri geçersiz olacak.
Uygulamaya olumlu bakan Çorumlu vatandaşlar ise, ancak noterlerin yeterli altyapıya sahip olmadığını savundular. Çözüm olarak noter sayısının artırılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yoğunluktan saatlerce sıra beklemek zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Noter çalışanlarının gayretli olduğunu fakat sayı olarak yetersiz kaldıklarını belirten vatandaşlar, noterlerin iş yükünün büyümesinden dolayı mağdur olduklarını kaydettiler.
Noter yetkilileri ise vatandaşın işine göre zamanın uzadığını, gelen vatandaşlara gerekli hassasiyeti göstererek işlerini hızlı yapmaya çalıştıklarını aktardılar.