Türkiye İstatistik Kurumu 2015 verilerine göre illerin günlük ortalama kazançlarını açıkladı. TÜİK sonuçlarına göre Türkiye'de günlük ortalama kazanç 85,6 TL olurken, Çorum'un günlük ortalama kazancı 52,5 TL olarak açıklandı.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her yıl açıklanan günlük ortalama kazanç verileri Çorum açısından ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. En çok kazanan iller, orta seviyede kazanan iller, az kazanan iller ve en az kazanan iller şeklinde sıralanan kazanç listesinde Çorum, az kazanan iller sıralamasında yer aldı.

EN ÇOK KAZANAN İL ZONGULDAK, EN AZ KAZANAN İL KİLİS

Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenerek oluşturulan kazanç sıralamasında günlük 85,6 TL kazancı ile Zonguldak Türkiye'de en çok kazanılan tek il olurken günlük ortalama kazancı 46,9 TL olan Kilis Türkiye'nin en az kazanılan ili oldu.
Çorum'un komşu illerinden Kastamonu en az kazanılan iller kategorisinde 55,9 TL’lik kazancı ile 22’nci sırada, Çankırı 58,6 TL’lik günlük ortalama kazancı ile 8’nci sırada yer aldı.
Özellikle deniz, doğa turizmi ile öne çıkan Sinop kendisine en az kazanan iller kategorisinde yer buldu. Sinop günlük ortalama 51,5 TL kazancı ile en az kazanan iller kategorisinde 19’uncu sırada yer aldı. Çorum ise aynı kategoride günlük ortalama kazanç: 52,5 TL’lik kazancı ile 13’ncü sırada kendisine yer buldu.
Çorum'un da yer aldığı az kazanılan iller kategorisinde büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı Kayseri günlük ortalama 57,3 TL kazancı ile 15’inci, Samsun günlük ortalama 55, 22 TL’lik kazancı ile 26’ncı, Konya günlük 54,7 TL’lik kazancı ile 29’uncu, oldu.
Hakkâri ise az kazanılan iller sıralamasında Kayseri, Samsun, Konya, Mersin gibi sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu illeri geride bırakarak listenin 9’uncu sırasında yer aldı.