AK Parti Çorum Milletvekili, yeni dönem Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yeni kurulacak olan ek Organize Sanayi Bölgesi’nin, Çorum’u diğer illerden daha da ileriye taşıyacağını, Türkiye’nin ekonomisi ile istihdamına da büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili, yeni dönem Milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül ve daire müdürleri Çorum Organize Sanayi Bölgesine yapılması planlanan 4. ve 5. etap bölgesinin arazisinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerde protokol üyelerine yeni kurulacak olan yeni OSB hakkında bilgiler veren Organize Sanayi Müdürü Yaşar Şahin, proje kapsamında 400 hektarlık alana yeni bir Organize Sanayi bölgesi kurulacağını kaydederek, OSB’de atıl durumda bulunan Polis Okulu’nun yerine ise Meslek Yüksek Okulu inşa edileceğini belirtti.

İncelemeler esnasında OSB ile açıklamalarda bulunan Milletvekili Ceylan ise, yeni kurulacak olan ek Organize Sanayi Bölgesi’nin, Çorum’u diğer illerden daha da ileriye taşıyacağını söyledi.

Türkiye’nin dışarıya bağlı bir ülke olmaktan kurtulmasının yolunun sanayinin gelişmesinden geçtiğini kaydeden Ceylan, “Bu yatırımla, Çorum’umuz, ülkemizin dışa bağımlığını yok etme noktasında gereken desteği vermiştir” dedi.

Çorum’da meslek liselerinde okuyan öğrencilerin artık iş sorunun da ortadan kalkacağını kaydeden Ceylan, “Bu benim hep hayalimdi. Çocuklarımızın doğdu yerde eğitimini tamamlaması ve doğdu şehirde ülkesi için çalışması. Bu saye de kalifiye eleman sıkıntısı çeken sanayi bölgemizin de sorunu ortadan kalmış olacağız” şeklinde ifade etti.

Çorum’da ortak çalışmalar ile güzel projelere imza atıldığını kaydeden Ceylan, “Yerel yönetimler ve siyaset bir arada çalışmalar yaptığında, ortaya güzel işler çıkıyor. Bunun en güzel örneğini görmek isteyenler Çorum’a bakabilir” diye konuştu.

“Birileri, ülkemizin kalkınması için yaptığımız yatırımları gördükçe bizleri engellemeye çalışıyorlar” diyen Ceylan, “Bizleri durdurmaya çalışan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yok etmek isteyenlere en güzel cevap 24 Haziran olacaktır” şeklinde konuştu.

Yıllarca Türkiye’nin önünde büyük bir sorun olan terörü bitirdiklerini kaydeden Ceylan, “Bizler artık analar ağlamasın, yavrularımız şehit olmasın istiyoruz. Terörü kabuğu olan Kandile girip, Türk bayrağımızı göklerde dalgalandıracağız” dedi.

Vali Necmeddin Kılıç ise, OSB’ye kurulacak olan Meslek Yüksek Okulu’nun istihdama katkı sağlayacağını ifade ederek, bu projenin Türkiye’de ilk model olarak hayata geçirilen bir proje olduğunu söyledi. Vali Kılıç son olarak, Çorum’a yapılan yatırımlar ile yakından ilgilenmesinden dolayı Milletvekili Ceylan’a teşekkür etti.