Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Kılıç; ''Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 97. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın diyerek o dönemlerde nasıl bir büyük mücadelenin verildiğini bizlere anımsatan Şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Topyekun vatan mücadelesinin verildiği dönemde kaleme alınan İstiklal Marşı, milletimize yaşattığı ortak duygu ve coşkuyla, imkansızlıklara karşı dayanma gücünü artırmıştır. İstiklal Marşı'nın şairi, vatansever Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. Bugün, hayatını yurduna ve milletine adamış Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 97. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Ulusal Marşımız bizlere, atalarımızın bağımsızlık uğruna neleri feda ettiğini çok iyi anlatarak, korumamız gereken asli değerlerimizi hatırlatan, en önemli milli değerlerimizden birisi olmuştur" dedi.
ÇESOB Başkanı Kılıç, "Bizlere düşen görev; gelecek kuşakların, atalarının kendilerine emanet ettikleri bu kutsal vatan için, sağladıkları güven ve huzur ortamının yaşatılması için topyekun farkındalık oluşturulmasının sağlanmasıdır. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda coğrafyamızda yaşayan farklı dil, din ve ırka sahip vatandaşlarımız ile omuz omuza verdiğimiz mücadelede bağımsızlığımıza, hürriyetimize sahip çıktığımız gibi bugün de bizi biz yapan değerlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyor, bu anlamlı günün yıl dönümünü kutluyorum" ifadesini kullandı.