Çorum PTT Başmüdürü Ziya Başıaçık, Bahabey Caddesi’ne yeni konseptte PTT Merkez Müdürlüğü’nün açılacağını söyledi.

Çorum PTT Başmüdürü Ziya Başıaçık, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti.

Çorum PTT Başmüdürlüğü ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılabilecek hizmetler ele alındığı ziyarette ayrıca PTT’nin yeni hizmetleri hakkında da bilgi verildi.

PTT’nin hizmetleri hakkında bilgi veren Ziya Başıaçık, Çorum PTT Başmüdürlüğü olarak işadamlarının PTT hizmetlerinin tanıtımı ve kullanması konusunda her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

Bahabey Caddesi üzerinde hizmet veren Hitit PTT şubesinin gelişen Çorum’a, hizmet noktasında cevap vermekte eksik kaldığını belirten Ziya Başıaçık, eksiklikleri gidermek adına Bahabey Caddesi’ne yeni konseptte PTT Merkez Müdürlüğü’nün açılmasına karar verildiğini kaydederek, şubenin ise yakın bir zamanda hizmete başlayacağı bilgisini verdi.

Şirketin 2017 yılı içerisinde lojistik alanında çalışmalarının başladığını ve bu yıl içerisinde de bu alanda büyük kurumlar ve firmalarla çalışmaya başladıklarını belirten Başıaçık, Çorumlu sanayicilere de bu alanda hizmet vermek istediklerini söyledi.

Yurtdışı ile çalışan firmalar içinde çok hızlı, anlık olarak takibi yapılabilen ve fiyatı uygun TURPEX Kargo-Kurye hizmetlerinin olduğunu söyleyen Başıaçık, 48 saat içerisinde tüm Avrupa ülkelerine kargoları ulaştırabildiklerini, 3 gün içerisinde dünyanın her yerine teslimat yapabildiklerini kaydetti.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, kökleri Osmanlı’ya dayanan ve Türkiye’nin en eski kurumlarından olan PTT’nin son yıllarda kabuk değiştirdiğini belirterek, bu değişimi TSO olarak da yakından takip ettiklerini söyledi.

Lojistik konusunun kendilerini yakından ilgilendirdiğini ve PTT’nin bu alanda hizmet vermesinin ayrıca önemli olduğunun altını çizen Başaranhıncal, son dönemde önemi hızla artan yerli ve milli söyleminin altını en iyi dolduran kurumların başında PTT’nin olduğunu söyledi.

Yurtdışı bağlantıları olan şirketler için TURPEX hizmetinin önemli olduğunu vurgulayan Başaranhıncal, bu ve diğer hizmetlerin üyeleri için de önemli hizmetler olduğunu ifade etti.