Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap, tarım makinelerindeki gelişmeler hakkında bilgiler verdi. 
Bugün fuar alanında Patates Üreticileri Birliği tarafından üreticilere yönelik bir konferans düzenlendi. Konferansa Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap, konuşmacı olarak katıldı. 
Ali Kasap, tarım makinelerindeki gelişmeler ile ilgili bilgiler aktararak, tarım makinelerinin gelişmesi ile birlikte hem tarım alanında gelişmelerin yaşandığını hem de verimliliğin arttığını söyledi.
Normal traktörler ile ekim yapabilmek için tarlada uzun bir süre çalışılması gerektiğini ve bunun haftaları ayları bulduğunu çünkü yağışların da buna engel teşkil ettiğini vurgulayan Ali Kasap, tarımda kullanılan makinelerin bunların önüne geçtiğini ifade etti. 
Anız yangınlarına da dikkat çeken Ali Kasap, anız yangınlarının doğru olmadığını toprağın verimliliğini artıran canlılara zarar verdiği gibi toprağa da büyük zararının olduğunu kaydetti. Ali Kasap, konuşmasında şunları söyledi:
“Tokat Ziraat Fakültesi olarak 30 yıllık bir fakülteyiz. Tarımda çeşitliliğin artırılması için ücretsiz danışmanlık yapıyoruz. Tarımsal kuruluşlarla çiftçilerle birlikte olmak istiyoruz. Patates üreticileri birliği daveti üzerine geldik. Biz bu bölgenin çiftçisine yardımcı olmak istiyoruz. 
Tarımda traktörler güç kaynağı olarak önemli rol oynamaktadır. Traktörler büyük ve güçlü olmaya başlamıştır. Normal traktörler ile tarlada ekim yapabilmek için üç kez tarlayı dolanmamız gerekir. Enerji, zaman ve tasarruf çok önemlidir. Tarla işini her zaman yapamayız.
Tarla tavı ve hava koşulları çok önemlidir. Teknoloji sürekli gelişiyor. Artık tarım makinelerinde elektronik sistemler var. İlaçlama, derinlik. Ekim aynı oranlarda gelişen teknolojik traktörler ile artık yapılabiliyor.  Anız yangınları mutlaka önlenmelidir. Anız yakılmamalı anız üstte kalmalıdır. Anız erozyona karşı koruyor su kaybını önlüyor. Toprak verimli hale geliyor. Toprakta yaşayan canlılar toprağın verimini artırıyor. Canlıları öldürmeden toprağı kendi halinde işlemeye devam etmeliyiz. Bunun için de anız yangınlarını doğru bulmuyoruz. Hem hayvansal hem bitkisel üretim yan yana yapılırsa en iyi şekilde sonuç alınabilir.”