Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Venezuela gezisine katılan Çorumlu işadamı Ahmet Ahlatçı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonunda Arjantin’in başkenti Buenos Aires’teki G-20 Zirvesi’ne katıldı. Buradan da diğer Latin Amerika ülkelerine geçerek resmi ziyaretlerde bulundu. İkili ticari ilişkilerin öne çıktığı bu gezilere, iş insanları heyeti ile birlikte Ahmet Ahlatcı da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu gezilerde yine hep yaptığı gibi Ahlatcı ile özel olarak görüştü, değerlendirmelerini aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela’daki görüşmeler sırasında, Ahlatcı’yı Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile tanıştırdı.

AHMET AHLATÇI GÖRÜŞTÜ

Gezi hakkında BBC’nin yayınladığı haberde;

“Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Anadolu’da takdir ettiği işadamlarından biri. Nitekim, Cumhurbaşkanı’nın yurt dışı gezilerinin pek çoğuna da, işadamları heyetiyle birlikte katılıyor. Ahlatcı, en son Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Venezuela gezisine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Çorumlu işadamı Ahmet Ahlatcı ile birlikte üçlü bir görüşme yaptı.

ALTIN TİCARETİ OLACAK

Ahlatcı Holding’in 2017 sonu itibariyle cirosu büyük kısmı külçe altın ticareti olmak üzere 26.1 milyar liraya ulaştı. İşlenmiş altın ihracatının yıl sonunda 300 milyon doları bulması bekleniyor. Ahlatcı, Türkiye’de Darphane yetkisine sahip 8 kuruluştan biri, Anadolu’da tek… T.C. Merkez Bankası Para Efektif Piyasaları’nın Türkiye’deki 8 üyesinden biri… Türkiye’de 2.500’ün üzerinde kuyumcuya satış yapan büyük imalatçı ve toptancı… Türkiye bilezik piyasasının % 40’ına, alyans piyasasının ise % 25’ine hakim; bu alanda sektörünün en büyüğü… Türkiye’nin üç altın rafinerisinden birine, ama teknolojik bakımdan en ileri olanına sahip… Enerji, AVM, otomotiv, sağlık yatırımlarıyla tartışmasız bir “Anadolu devi”