Bu yıl 27.’si düzenlenecek olan Ahilik Haftası, 25 Eylül Perşembe günü (yarın) Çorum’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) ile Çorum Ticaret İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilecek kutlama programı hakkında bilgi veren ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak olan kutlamaların çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle devam edeceğini kaydetti.
Yarın ilk olarak saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak olan etkinlikler, saat 10.30’da Valilik ziyareti, saat 11.00’de Belediye Başkanlığı ziyareti ile devam edecek. Ziyaretlerin ardından saat 11.30’da Hürriyet Meydanı’nda Mehteran gösterisi, açılış konuşmaları, yılın ahisine plaket verilmesi, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi, esnaf sergisi ve ahilik pilavı ikramı ile sürecek olan etkinlikler saat 15.00’de Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda “Dünden Bugüne Sosyo-Kültürel Yönleri ile Ahilik” konulu sempozyum ile sona bulacak.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Ahilik Haftası kutlamalarına Çorum halkı başta olmak üzere tüm esnaf ve sanatkarları davet etti.