Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti hükümetleri döneminde kırsal kalkınma yatırımlarına büyük destek verildiğini ve kırsal kalkınma hamlesinin başlatıldığını dile getirdi.

Tarımsal desteklerin verimlilik, kalite ve kırsal kalkınmayı esas alacak şekilde yeniden düzenlediğini, kırsal kalkınma yatırımlarına verilen hibe destekleriyle istihdamın artırılarak, köyden kente göçlerin de giderek tersine döndüğünü dikkat çeken Ceylan; “Tarım-Sanayi entegrasyonunu sağlayan %50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) ile 2006 yılında başlamış olan tarıma dayalı ekonomik yatırımlar, makine ekipman alımları, modern sulama yatırımları ve genç çiftçi projeleri desteklenmektedir” dedi.

İlimizde ekonomik yatırımlar kapsamında; 2006-2017 döneminde 72 adet tarımsal sanayi tesisi ve tarımsal işletme projesi uyguladığını kaydeden Ceylan, 2007-2014 yılları arasında da 4.337 yeni makine ekipman alımına hibe desteği verildiğini ifade etti.

Ceylan, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik genç çiftçi projelerine hibeler verildiğini dile getirdi.

Ceylan; program kapsamında ilimizde şu ana kadar toplam 4.865 projeye 44 Milyon TL destek ödemesi yapıldığını hatırlattı.