Kamuoyunda 2/B yasası olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusu olduğunu söyleyen Defterdar Özkan, “Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında ‘Ocak 2013’ten itibaren satış startını veriyoruz’ dedi. Bu bizim için bir tebliğdir. 2-B kapsamında taşınmazlarla ilgili işlemlerimiz ve kıymet hakkı çalışmalarımız tamamlandı. Ancak satışa hazır için hak sahiplerine duyuru yapılmadı. Ocak ayına kadar bu işlemlerin tamamlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Defterdarlık tarafından, 2/B çalışmalarının son durumunun değerlendirildiği, 2012 yılı stratejik planı çerçevesinde belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesi, mevcut durumun, sorunlarının ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı ve 2013 yılı hedeflerinin kararlaştırıldığı toplantı Vergi Dairesi eğitim salonunda gerçekleştirildi.
Defterdar Ahmet Özkan’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Defterdar Yardımcısı Mehmet Tural, Vergi Dairesi Müdürü Zeki Çevik ile merkez birim müdürleri, saymanlık müdürleri, ilçe mal müdürleri ve vergi dairesi müdürleri katıldı.  
Toplantının açılışında konuşan Defterdar Özkan, 2013 yılı bütçesinin Meclis’te görüşülerek karara bağlandığını belirterek, “Bütçenin kesin hesabı 25 Aralık Salı günü kapanacak. 25’inden sonra olumsuz bir durumla karşılaşmayalım. Saymanlarımız bununla ilgili tedbirlerini şimdiden almalılar” dedi. 2013 bütçesinin yerinde harcanılması gerektiğini ifade eden Özkan, ne kadar çok ödenek olursa olsun harcanılsın mantığının bir kenara bırakılması gerektiğini dile getirdi, 
Diğer bir gündem maddelerinin ise kamuoyunda 2/B yasası olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusu olduğunu söyleyen Özkan, “Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında ‘Ocak 2013’ten itibaren satış startını veriyoruz’ dedi. Bu bizim için bir tebliğdir. 2-B kapsamında taşınmazlarla ilgili işlemlerimiz ve kıymet hakkı çalışmalarımız tamamlandı. Ancak satışa hazır için hak sahiplerine duyuru yapılmadı. Ocak ayına kadar bu işlemlerin tamamlanması gerekiyor. Mal Müdürleri şimdiden tüm gözden geçirmelerini yapsın” dedi.
Maliye Bakanlığı olarak stratejik plan hedeflerinin bulunduğunu kaydeden Özkan, “Bu hedefler gelir ve giderlerle ilgili. Çorum’da tahakkuk tahsilât oranımız nedir? Vergi beyanlarının yüzde kaçı tahsil edildi? Tuttuysa nasıl tuttu, tutmadıysa niye tutmadı? Tüm bunları masaya yatıracağız” şeklinde konuştu.