Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi arasında 2014 yılında imzalanan protokolle hayata geçirilen“Çorum İçin Bir Projem Var” çalışması 2019 yılı 5.dönem proje değerlendirme süreci tamamlandı. Bu gün Millet Kafe’de gerçekleştirilen basın toplantısıyla projeler tanıtıldı ve imza töreni gerçekleştirildi.

Aşgın Millet Kafe’de gerçekleştirilen topantıda, “ Bir vizyon ortaya koymamız lazım. 2014’te yaptığımız sözleşmede Çorum’un sorunlarına yönelik araştırma projelerini yüksek lisans ve doktora tezlerini desteklemek demişiz. Şu ana kadar 22 projeye destek vermişiz ama bunların içinde bir tane yüksek lisans veya doktora tezi yok. Oysa ki araştırma projelerinin uygulama süreci çok daha kısayken Yüksek lisans veya doktora tezleri çok kalıcı. Mesela biz neden Çorum’un sanayisiyle ilgili bir doktora tezini desteklemeyelim. Çorum’un turizmi e tarihi dokusuyla ilgili kalıcı yüksek lisans veya doktora tezini desteklemeyelim. Bence yeni vizyonumuzda araştırma projelerine devam edelim. Ama artık yüksek lisans doktora tezi aşamasına geçelim” şeklinde konuştu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk bu öneriye, “ Anadolu tabiriyle başım gözüm üstüne. Hitit Üniversitesinin sanayisiyle, toplumuyla, halkıyla buluşmasına başka bir vesile alanı açtığınız için çok teşekkür ederiz. Bizim araştırma kurulumuz,sizin strateji dairesi bir araya gelerek bu yönüyle tekrar yeni bir çalışmayla özellikle lisansüstü çalışmalar üniversitelerin bir kalite ürünü, bu kaliteli ürünü de kalıcı olarak topluma etki ve katkısının sağlanması açısından yüksek lisans ve doktora anlamında verebileceğiniz bu desteği biz başımız gözümüz üstüne diyerek kabul ederiz. En güzel projelerle size, halkımıza layık olmaya gayret ederiz” dedi.