YÖK, Çorum Hitit Üniversitesi'nde “Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi” Anabilim Dalı açılmasına onay verdi.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü'nün İlahiyat Fakültesi’nde Temel İslam Bilimleri Bölümü bünyesinde “Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi” Anabilim Dalı açılması için YÖK’e yaptığı teklif, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 13.01.2016 tarihli toplantısında incelenerek 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun bulundu.
İlahiyat Fakültelerinde yıllardır Kur’an’ı Kerim okutulmasına yönelik doğrudan bir anabilim dalı bulunmaması nedeniyle fakültelerde bu dersler Temel İslam Bilimleri Bölümü altında yer alan Tefsir Anabilim dalı öğretim elemanları tarafından veriliyordu.
Son yıllarda İlahiyat Fakültelerinin bir kısmında bu dersi vermek üzere ayrı bir anabilim dalı kurulmaya başlanmıştı.
Bu çerçevede Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan İlahiyat Fakültesi’nde yeni kurulan Kur’an’ı Kerim Anabilim Dalı ile Kur’an Okuma ve Tecvit derslerinin ilerleyen dönemlerde alanında doktora yapmış öğretim üyeleri tarafından en iyi şekilde verilmesi mümkün olacak.
Ayrıca Kur’an okuma ve kırâati ile ilgili doğrudan akademik çalışmalar yapılmaya başlanmasıyla, alanla ilgili uzman akademik personelin alımı ve yetişmesinin de önü açılmış oldu.