Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı öğrencileri; Türk siyasi tarihinde darbeler ve özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisine yapılan saldırıları bizzat yerinde görerek bilgi almak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti.

Öğrenciler, TBMM İdare Amiri ve Çorum Ak Parti Milletvekili Salim Uslu eşliğinde TBMM’yi yakından tanıma fırsatı buldu.

Geziye Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Halil İbrahim Aşgın, Öğr. Gör. Harun Kısacık, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Medya ve İletişim Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Gökhan Şenyurt katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gerçekleştirilen gezide Yerel Yönetimler Programı ekibini Milletvekili Salim Uslu ağırladı. Uslu, Yerel Yönetimler Programı öğrencilerine TBMM’nin işleyişi hakkında değerli bilgiler verdi.

Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, “Yerel Yönetimler Programı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gerçekleştirmiş olduğu bu gezi ile birlikte öğrenciler; meclisi bizzat yerinde görerek işleyişi ve faaliyetleri hakkında bilgi edinmiştir. Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Meclisimize yapılan saldırıdan kalan enkazların, acı tablonun yerinde görülmesi, öğrencilerin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi açısından da bu ziyaret büyük bir önem arzetmektedir. Bizleri samimi ve içtenlikle ağırlayan Milletvekili Salim Uslu’ya, programın gerçekleştirilmesinde emeği olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, Yerel Yönetimler Programı Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Halil İbrahim Aşgın’a ve Öğr. Gör. Harun Kısacık’a teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Uslu ise, “Türkiye’de millet olarak irademize sahip çıkmanın, kendi irademizi ortaya koymanın, Türkiye’nin bekasını, kaderini hiç kimsenin insiyatifine terk etmemenin hazzını almış durumdayız. Öyle ki darbelerle, savaş uçakları bile bize vız gelmiş tırıs gitmiştir. Bayrak için, ezan için ölüme giden başka bir ülkenin insanını bulamazsınız.15 Temmuz’da milletimiz bayrak için ezan için vatan için canını feda etti. Türkiye, güçlü bir ülke konumundadır. Savunma sanayimizi kendimiz üretir hale geldik. Kendi yağıyla kavrulan güçlü ve Yeni Türkiye’yi kimse istemiyor. İstikameti millet olanın pusulası şaşmaz. Demokrasilerde düğümü halk çözer. Seçimin ardından devreye girecek yeni yönetim sistemimizle, önümüzdeki sorunları çok daha hızlı ve kararlı bir şekilde çözme imkanına kavuşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Gerçekleştirilen toplantının ardından öğrenciler, 15 Temmuz Gecesi Gazi Meclisimizde yaşananlarla ilgili bilgi alarak, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi meclisin bombalanan bölümünün müze kısmını gördü. Bu kısım hakkında bilgi alan öğrenciler, TBMM Genel Kurul Salonu’nu gezdi.

Gezi sonunda Yerel Yönetimler Programı Öğrencileri ve Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, Uslu’ya hediyelerini takdim etti.