Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), çocukların tatilde hem eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayan ,hem de eğitimlerine katkıda bulunan ücretsiz yaz etkinlikleri başladı.

Bu kapsamda, ilköğretim çağındaki çocuklar için gönüllü ağabey ve ablaların eşliğinde ücretsiz olarak eğitim programı kulüp etkinlikleri, eğlenceli bilim etkinlikleri, spor, sanat, kutu oyunlar, geziler, seçmeli projeler ve serbest etkinlikler uygulanıyor.

Etkinlikler zamanı etkin kullanma, grup çalışması, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sağlanırken, aynı zamanda çeşitli temalar aracılığıyla farklı kültürleri tanımaları, çevre bilinci kazanmaları, haklarını öğrenmeleri ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri hedefleniyor.

Yaz etkinlikleri kapsamında bu hafta çocuklar Buhara Kültür Merkezindeydi.

Buhara Kültür merkezinde bowling oynayan çocuklar mutlu bir şekilde oradan ayrıldılar. Desteklerinde dolayı Buhara Kültür Merkezi çalışanlarına teşekkür eden TEGV Çorum Öğrenim Birimi yöneticisi Serpil Çetin tüm çocukları birime davet etti.

Geziler ile yaz etkinliklerine katılan çocukların, yaşadıkları çevreyi tanımaları, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımları amaçlanıyor.