Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Faruk Yamaner ile Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Canan Bastık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Dünya Eğitim Teknolojileri Konferansı’na katılarak ikisi sözlü ve biri poster olmak üzere üç bildiri sundu.
Alınan bilgiye göre KKTC’de bu yıl 6-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Eğitim Teknolojileri Konferansı’na (World Conference on Educational Technology Researches) katılan Yamaner ile Bastık sundukları bildiriler ile ilgi görürken, konferansa Beden eğitimi alanından ilk kez iki akademisyenin katıldığı bildirildi.
Yamaner ile Bastık’ın sözlü olarak “The relationships among obesity, physical activity, the knowledge level about obesity, watching food ads on TV with interest, and the number of weekly school canteen usage in adolescent” ve “Examining the communicative form of sportswomen, trainers, and directors in the Turkish female basketball teams” bildirisini, poster olarak ise “The investigation of basic motor characteristics according to TGMD-II Test to ten age group athletes participating competitions in individual, team and racket sports” isimli bildiriyi sunduğu kaydedildi.
Dünyanın dört bir yanından konferansa gelen katılımcıların özellikle Adelosanlar üzerinde yapılan obeziteye neden olan faktörleri içeren bildiriye yoğun ilgi gösterdi. Kıbrıs basınının Yamaner ve Bastık’ın bildirilerine geniş yer verdiği, ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi’nin kendi tanıtım videolarında bu görüntüleri kullandığı da öğrenildi.