Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Yabancı dil eğitiminin önemini biliyor ve üniversite olarak gerekli desteği veriyoruz” dedi.
Hitit Üniversitesi bünyesinde görev yapmakta olan yabancı uyruklu öğretim elemanları, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile bir araya geldi.
Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen görüşmede, Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey ve HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı da hazır bulundu.
Yabancı uyruklu öğretim elemanlarının çalışmalarına ilişkin fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Rektör Alkan, Suriye, ABD, Japonya, Irak, Arnavut, Kırgızistan ve Mısır uyruklu 12 yabancı uyruklu öğretim elemanının üniversitede olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.
Dil öğreniminin ve yurt dışı deneyimin önemine dikkat çekerek üniversitenin bu alanda yaptığı ve yapacağı çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitede uluslararasılaşma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.
Her alanda gelişimine büyük bir hızla devam eden Hitit Üniversitesi'ne, dünyanın dört bir tarafından gelen taleplerin giderek artmakta olduğunu kaydeden Rektör Alkan, üniversitedeki yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısının daha da artması için gayret ettiğini açıkladı.
Hitit Üniversitesi'nin yapmış olduğu ikili işbirliği anlaşmaları ile dünyanın farklı ülkelerinden eğitim ve araştırma amaçlı üniversiteye gelen yabancı uyruklu öğrenci sayısında da her geçen gün artış kaydettiğini ifade eden Rektör Alkan, dünyanın farklı ülkelerinden Hitit Üniversitesi'ne eğitime gelen yabancı uyruklu öğrencilerin, Hitit Üniversitesi'nin büyük önem verdiği eğitimin uluslararasılaşması sürecine de büyük katkı sağladıklarını söyledi.
Üniversitenin tüm mensuplarının ve paydaşlarının oluşturduğu sinerji ile daha güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Rektör Alkan, yabancı uyruklu öğretim elemanlarına çalışmalarında başarı dileyerek, üniversiteye sağladıkları katkılar için teşekkür etti.Rektör Alkan’ın yeniden rektör olarak atanmasından ve kendilerine gösterdiği yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı uyruklu öğretim elemanları da üniversite bünyesinde görev almaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek sağlamış oldukları destekler için Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler.