CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, Hitit Üniversitesi’nin 8. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
17.03.2006 Tarih ve 26111 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5467 sayılı kanunla kurulan ve Hitit Üniversitesi adını alan, “Dünya üniversitesi” olma iddiasıyla yoluna devam eden Hitit Üniversitesinin her geçen gün gelişerek büyüdüğünü görmekten memnuniyet duyduğunu belirten CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, belediye başkanı seçildiği takdirde, Hitit Üniversitesi’nin hedeflerine ulaşması için her türlü desteği vereceğini söyledi.
Kent yaşamında üniversitenin önemine değinen CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, “üniversitenin bilimsel çalışmaları yanında, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif açıdan kentin lokomotifi olması gerektiğini belirterek, üniversitesi yönetimi ve öğrencileri ile işbirliğine açık olacağız. Belediye Başkanı seçildiğimiz takdirde üniversitenin bilimsel ve çağdaş hedeflerine ulaşması için her türlü desteği vereceğiz. Dünya üniversitesi olma iddiasında olan Hitit Üniversitesi’nin, gelişip büyümesini görmekten duyduğumuz memnuniyetle, bu iddiasının yaşama geçirilmesinde üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
Öte yandan Kenan Nuhut, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı telefonla arayarak, üniversitenin kuruluş yıldönümünü kutladı.