Çorum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı” bugün gerçekleştirildi. 
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için AR-GE, hibe ve destek programlarının da tanımı yapıldı. 
Toplantıya; Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Murat Ocak, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Kılıç, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Muzaffer Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Murat Zeybel, Çorum Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇOSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, aynı zamanda YAĞMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı, OSBÜK Temsilcisi Mustafa Yağlı ile bazı bürokratlar ve ilgililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorum Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Murat Ocak, bilginin üretilmesi kadar kullanılmasının da önemli olduğuna dikkati çekerek, “Üniversitemizde üretilen bilginin, kütüphane raflarından, kampus alanından çıkartılarak nihai ürünlere dönüşmesi ve pazarlarda yerini alması, sanayimizin gelişimi için büyük önem arz etmektedir” dedi. 
Murat Ocak, “Vizyonumuz, orta ve ileri teknoloji ürünlerde Avrasya’nın üretim üssü olmaktır. Sanayide bilgi olmadan, üniversite desteği alınmadan, el yordamıyla, deneme-yanılma yöntemiyle mesafe alınamayacağı aşikardır. 
Bugün birçok kavram güncelliğini yitirirken, bilgi üretimi, yenilikçi düşünce, inovasyon ve teknoloji transferi gibi pek çok yeni kavram hızla hayatımıza dahil olmaktadır. Bu gibi çalışmaların hem sınai mülkiyet sistemine, hem de üniversitelerimizin sanayi ile entegre olmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.