Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite olarak öğrencilere eğitim ve öğretim vermenin yanında Çorum’un ekonomik, kültürel ve sanatsal hayatına da katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek, Hitit Üniversitesinin bu şehrin tüm paydaşlarını bir arada tutan kentin lokomotif kurumu olduğunu kaydetti.
Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen  ‘Doğan Hızlan ile Dil ve Edebiyat Eleştirisi Üzerine Söyleşi’ adlı programın açılışında konuşan Rektör Alkan, üniversite olarak yoğun tempo içerisinde olduklarını belirterek, her hafta bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. 
Birçok bilim adamını, akademisyeni ve kültür-sanat dünyasının önemli isimlerini Çorumlularla buluşturduklarını dile getiren Alkan, bundan sonra da bu etkinliklerin artarak devam edeceğini dile getirdi.
Üniversite olarak öğrencilere eğitim ve öğretim vermenin yanında Çorum’un ekonomik, kültürel ve sanatsal hayatına da katkı sunmayı hedeflediklerini dile getiren Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi’nin bu şehrin tüm paydaşlarını bir arada tutan kentin lokomotif kurumu olduğunu kaydetti.
Yüzyıllarca geriye dayanan çok güçlü bir kültürümüzün bulunduğunu ifade eden Alkan, “Tarih tekrar etmiyor, hatalarımız tekrar ediyor. Bu nedenle üniversitemizin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Tarih Bölümü bu ilin her anlamda gelişimi için seferber oldu” dedi. 
Rektör Alkan, konuşmasında Doğan Hızlan’a üniversitede ters vermesi konusunda teklifte de bulundu.
Alkan, “Sizden üniversitemizde ders vermenizi istiyoruz. Uçak ile Çorum-İstanbul arası 50 dakika sürüyor. Bundan son derece mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum. Eğer kabul ederseniz size çok güzel bir çalışma ortamı oluşturacağımızı belirtmek istiyorum”