Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, üniversite olarak Çorum’da kısa zamanda büyük işler yaptıklarını, Hitit’in farkındalığını ortaya koymaya çalıştıklarını anlattı.
Çorum’da üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini, sanayiciler, üreticiler, esnaf ve işadamları için rol model olmak istediklerini ifade eden Rektör Alkan, geçtiğimiz günlerde kuruluş imzaları atılan Teknokent’in üniversite-sanayi işbirliğinin güzel bir örneğini teşkil ettiğini söyledi. Teknokent bünyesinde Ar-Ge faaliyetleri ve patente yönelik çalışmalar yürütüleceğini dile getiren Alkan, bu kuruluşun Çorum için büyük bir kazanç olacağını vurguladı. Dünya ile rekabet edebilmek, kaliteyi yakalamak için Ar-Ge faaliyetlerine önem vermek gerektiğinin altını çizen Alkan, tüm sanayici ve işadamlarını, girişimcileri, üreticileri üniversitenin hizmetlerinden yararlanmaya, birlikte proje hazırlamaya ve birlikte yürümeye davet etti. 
Hitit Üniversitesi’nde kısa zamanda büyük projeler gerçekleştirdiklerini, üniversite-sanayi işbirliğinin de somut sonuçlarını almaya başladıklarını açıklayan Alkan, üniversitenin hayatın her alanında olması gerektiğini kaydetti. Alkan, Tıp Fakültesi’nin kuruluşu, açık kalp ameliyatlarının Çorum’da yapılabilir hale gelinmesi, kampus alanı konusunda büyük yol alınması, üniversitenin 450 dönümlük araziye sahip olması, diğer üniversitelerle işbirliği çalışmaları, yurt dışı faaliyetleri gibi gelişmeler ve alınan mesafe hakkında bilgiler vererek, geçen yıl 108 lisede Hitit’in tanıtımını yaptıklarını, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu dile getirdi. Alkan, “Sıradan olmak kolay, biz farklı ve zor olanı seçtik. Üniversitemizin farkındalığını artırmaya çalışıyoruz. Üniversite artık kabuğunu kırdı” diye konuştu.