Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi öğrencileri TÜBİTAK tarafından 50.cisi düzenlenen Türkiye Liselerarası proje yarışmasında Türkiye 4.sü olarak teşvik ödülüne layık görüldüler.

Türkiye genelinde 1884 biyoloji projesi başvurusunun yapıldığı, proje kabul aşamasında ve bölge finallerinde elenerek 24 projenin Ankara’da yarıştığı Türkiye Finali’nde Çorum’u temsil eden 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni Ali Altuntaş rehberliğinde, öğrenciler Berkay Saatçı ve Bahar Salman “İmplant Kaplamalarında Alternatif Bir Model” adlı biyoloji projeleriyle büyük başarı elde ettiler.

Yapılan yarışma hakkında bilgi veren Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Saatcı, “50. Liselerarası Proje yarışmalarında okulumuz Biyoloji Öğretmeni Ali Altuntaş rehberliğinde şehrimizi büyük bir başarıyla temsil eden öğrencilerimiz Berkay Saatci ve Bahar Salman'ı başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye kaydetti.

Proje yarışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Saatcı, “Ankara Congresium’da düzenlenen TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Finali’ne Biyoloji Öğretmenimiz Ali Altuntaş rehberliğinde katılan öğrencilerimiz Berkay Saatçı ve Bahar Salman “İmplant Kaplamalarında Alternatif Bir Model” adlı biyoloji projeleriyle Türkiye 4.sü olarak teşvik ödülüne layık görüldüler. Türkiye genelinde 1884 biyoloji projesi başvurusunun yapıldığı, proje kabul aşamasında ve bölge finallerinde elenerek 24 projenin Başkent’te yarıştığı Türkiye Finali’nde Çorum’umuzu temsil eden 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi öğrencileri elde ettikleri bu üstün başarıyla göğsümüzü kabarttılar. Okul Aile Birliği Yönetimi olarak öncelikle öğrencilerimizi, onlara rehberlik yapan Ali Altuntaş Öğretmenimizi ve onlara idari anlamda destek veren Okul Müdürümüz Murat Öncül’ü tebrik ediyor, Okul Yönetimimize bu süreçte daima destek olan Milli Eğitim Müdürümüz Yahya Çoban’a, Proje çalışmaları sırasında öğrencilerimize bilimsel anlamda destek veren Hitit Üniversitesi öğretim üyelerine,Hitit Üniversitesi’nin laboratuvarlarını kullanmamızı sağlayan Rektörümüz Sayın Reha Metin Alkan’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca, laboratuvarlarını bizlere açan Ankara Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Çorum Elitpark Hastenesi yönetimine de teşekkürü borç biliyoruz.” ifadelerini kullandı.