PKK'nın öğretmenleri kaçırılmasına Türk Eğitim-Sen bir çok ilde eylemlerle tepki gösterdi.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin PKK’ya karşı en sert tutumu alması gerektiğini savundu. Koncuk, "bölücü terör örgütünün muhatap alınması kabul edilemez” dedi.
PKK sivillere yönelik eylemlerine devam ediyor. Son 1 haftadır Diyabakır’ın Lice ilçesinde ve Elazığ’ın Arıcak ilçesinde toplam 12 öğretmenin kaçırılması bardağı taşırdı.
Meslektaşlarına sahip çıkan kamu çalışanları Ankara Kızılay Meydanı'ndan hükümeti ve PKK’yı sert sözlerle eleştirdi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümeti PKK’ya karşı en sert tutumu almaya davet etti. Koncuk, AKP’nin PKK’yla müzakere etmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Çorum'da, terör örgütünün öğretmenleri kaçırmasına tepki gösterildi.
Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mahmut Alparslan, ülkenin kanını emen bölücü terör örgütünün, bugüne kadar yüzü aşkın öğretmeni katlettiğini, okulları bastığını ve eğitim yuvalarını yakarak eğitim hizmetini sekteye uğratmayı amaçladığını söyledi. Alparslan, "Hükümetin, kaçırılan meslektaşlarımızın bir an önce yuvalarına ve çok sevdikleri mesleklerine sağlıkla dönmelerini sağlamasını istiyoruz. Çok açıktır ki, bölücü örgütün eğitimcilere ve okullara yönelik saldırısının asıl amacı; çocuklarımızın iyi
eğitim almasını, aydınlanmasını ve memleketine sadakatle bağlı vatan evlatları olarak yetişmesini engellemek ve böylece kendi insan kaynağını oluşturmaktır" dedi.
Son yıllarda bölücü örgütün ve destekçilerinin faaliyetlerinde gözle görülür bir artış söz konusu olduğunu hatırlatan Alparslan, "Özellikle sivil vatandaşlarımıza dönük saldırılar pervasızca artmış bulunmaktadır. Anne karnındaki bebeğe bile kastedecek kadar çıldırmış olan cinayet şebekesi, büyük şehirlerimizi bombalarla kana bulamakta, Türk-Kürt ayrımı yapmadan vatandaşlarımızı öldürmekte, şehir merkezlerinde güpegündüz cinayet işlemekte, kaymakamlarımızı, sağlık memurlarımızı, öğretmenlerimizi
kaçırmakta, yol keserek kimlik kontrolü yapmakta, sözde mahkemeler kurmakta, vergi adı altında haraç toplamaktadır" diye konuştu.
Alparslan, "Ülkemizin fedakar ve inançlı eğitimcileri, ülkemizin neresinde olursa olsun, memleket evlatlarını ülkelerine ve milletine sadık ve faydalı bireyler olarak yetiştirmeye devam edeceklerdir. Yıllardır olduğu gibi bundan sonra da hiçbir hain girişim ve tehdit kahraman öğretmenleri bu idealinden geri durduramayacaktır. Yürekten inanıyoruz ki bölücü hainlerin emelleri, öğretmenlerimizin yetiştirdiği vatansever memleket evlatlarının sayesinde iğrenç kursaklarında kalacaktır" ifadelerini kullandı.