Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen’in temsilciler kurulu toplantısı, geçtiğimiz Cuma akşamı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan ve Genel Sekreter Musa Akkaş’ın da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Kamu Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, “İnanç ve kararlılıkla verdiğimiz mücadeleyi bu sene bir çok kurum ve ilçede yetkiyi alarak hep birlikte taçlandıracağız” dedi.

Genel Sekreter Musa Akkaş ise, sözleşmeli öğretmenliğin iptal edilmesi için yargıya başvurduklarını belirterek, “Yargının sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili vereceği kararı umutla bekliyoruz. Tabi yargıdan karar çıkana kadar da Bakanlığın yaşanan acil sorunlara çözüm getirmesini, eş ve sağlık özrü mağdurlarına tayin hakkı vermesini talep ediyoruz. Sözleşmeli öğretmenler ailelerinden ayrı, çocuklarına hasret yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen’in yaptığı ücretli öğretmen araştırmasına göre Türkiye’de 74 ilde 83 bin 387 ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıldığını ifade eden Akkaş, “Bu, 83 bin 387 noktada öğretmen açığı olduğu, Milli Eğitim Müdürlükleri’nin çocuklarımızın dersleri boş geçmesin diye ek ders karşılığında öğretmen görevlendirmesi yaptığı anlamına gelmektedir. Bu durum, ücretli öğretmenlerimizin durumu dahi 76 bin 605 noktada acil öğretmen ihtiyacını ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan da yaptığı konuşmada Çorum Şubesi’ni tebrik ederek, “Çorum şubemiz, Genel Merkezimiz tarafından tutulan istatistik bilgilerine göre Türkiye genelinde 12. sıradadır. Bu vesile ile Şube Başkanımıza, yönetim kuruluna, ilçe teşkilatlarımıza, kadın komisyonumuza, üniversite yönetimimize, iş yeri temsilcilerimize hassaten teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Talip Geylan’ın selamlarını iletiyorum” dedi.