Vali Sabri Başköy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Çorum Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir teknik lisenin yapılacağını belirterek, Kurulacak teknik lisenin, Çorum sanayisinin ara eleman ihtiyacını karşılayacağını belirtti.
Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokolünün imza töreninde yaptığı konuşmada TOBB tarafından kurulacak teknik liseyle ilgili açıklamada bulunan Vali Başköy, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nün altındaki boş alana inşa edilecek teknik liseyle ilgili olarak TOBB’den bir heyetin yarın Çorum’a gelerek incelemelerde bulunacağını kaydetti.
OSB’de kurulacak teknik liseyi Çorum sanayisindeki ara eleman ihtiyacını karşılayacak olması bakımından son derece önemsediğini özellikle dile getiren Vali Başköy, “müfredatı Bakanlık tarafından belirlenen bu okumuzda özel okul mantığıyla eğitim-öğretim verilecek. Bu okulumuzda öğrencilerimiz teori ve pratiği bir arada uygulamalı olarak görecekler. Böylece Çorum OSB’deki ara eleman ihtiyacımızı bu okulumuz aracılığıyla karşılamış olacağız. Çünkü Çorum’da ara eleman konusunda ciddi bir potansiyelimiz var. Sanayilerimizin ara eleman ihtiyacını bu lisemiz aracılığıyla karşılamayı planlıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.