İlkokul çağındaki çocukların kişisel gelişimlerine ve okul derslerine katkıda bulunarak daha bilinçli ve başarılı çocukları topluma kazandırmayı hedefleyen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Çorum Öğrenim Biriminde, etkinliklerin başlamasıyla yeni eğitim öğrenim yılının tatlı telaşı yaşanıyor.
Geride kalan 2011-2012 eğitim ve öğrenim yılında, yaklaşık bin çocuğun hayatına dokunarak sınırlarını zorlayan Çorum Öğrenim Biriminde, elde edilen başarının haklı gururuyla koyulan yeni hedefleri hayata geçirme uğruna kollar sıvandı.
Konu hakkında TEGV Çorum Öğrenim Biriminden yapılan açıklamada, "Küçük Sanatçılar etkinliği çocukların el becerilerine katkıda bulunurken onlara estetiksel bakış açısı kazandırıyor. Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum etkinliğiyle tercih edecekleri meslek gruplarını daha yakından tanıyıp yeteneklerini keşfeden çocuklar, Birikim etkinliği ile doğaya karşı daha bilinçli olup yaşanası yarınları oluşturmak adına hangi adımların atılabileceğini kavrıyorlar. "Okuyorum Oynuyorum" etkinliğiyle aslında ders çalışmanın pek de sıkıcı olamadığının farkına varan çocuklarımız, okumanın bireye kazandırdığı artıları analiz etme şansını elde ediyor. Sağlık etkinliğiyle vücudunu daha yakından tanıyan çocuklar, yarınlar adına nasıl daha sağlıklı nefes alabilirim sorusunun cevabını buluyor. Bilgi Benim İşim etkinliğiyle teknolojiyi daha yakından tanıyıp yarınlara daha aydınlık bakma yetisini kazanıyorlar. Drama etkinliğiyle kendilerini daha rahat ifade etme yeteneği kazanıp aynı zamanda özgüvenlerini tazeliyorlar.
Okul derslerine katkıda bulunmak adına Türkçe, Matematik ve İngilizce gibi derslerin verildiği Çorum Öğrenim Biriminde, çocuklar yetkin ağabey ve ablalarıyla derslerinden geri kalma sorununu ortadan kaldırıyorlar. Öğrenim birimimiz haricinde ilköğretim okullarının serbest etkinlik saatlerinde okullara gidilerek yapılan Araştırma Atölyesi etkinliğiyle, yaşadıkları toplumda boy gösteren sorunlara çözüm arayan çocuklarımız, yaşadıkları toplumun olumsuz yanlarını değiştirebilme farkındalığı kazanarak kendilerine olan güvenlerini tazeliyorlar" denildi.