Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında ilan edilen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü vesilesiyle ulusal bir gönüllülük hareketine öncülük etmek amacıyla “Gönüllü Olmak İçin Parmak Kaldır” kampanyasını başlattı. Kampanyaya paralel olarak, TEGV, Dünya Gönüllüler Günü’nü Türkiye genelindeki 88 etkinlik noktasında 3-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği farklı etkinliklerin yanı sıra, 5 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek “Gönüllülüğün Yeni Yolları” başlıklı konferans ile kutlayacak.
Gönüllü Olmak İçin Parmak Kaldır!
TEGV; ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını, benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı da hedefliyor. Bu amaçla bu yılki Dünya Gönüllüler Günü’ne özel olarak ulusal bir kampanya başlattı. “Gönüllü Olmak İçin Parmak Kaldır” ana temalı ulusal kampanya çerçevesinde, televizyon, radyo kanallarının yanı sıra dergi ve gazete ilanlarıyla gönüllülüğün önemine dikkat çekildi. Kampanya, ayrıca www.gonulluolmakicinparmakkaldir.com ve #gonulluolmak etiketiyle Twitter ve Instagram’dan takip edilebilecek. Gönüllü olmak isteyen herkes, gönüllülüğün ne olduğunu, nasıl gönüllü olabileceklerini ve yeni gönüllülük yollarını söz konusu siteden öğrenirken, gönüllüler ise yorum ve fotoğraflarıyla kampanyaya katkıda bulunacaklar.

Yerel Yöneticiler Gönüllülük Yapıyor!
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Türkiye’nin 37 iline yayılmış 88 etkinlik noktasında 3-7 Aralık 2012 tarihleri arasında “TEGV Gönüllülük Haftası Etkinlikleri” düzenlenecek. Gönüllülük kavramının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla, hafta boyunca yerel yöneticiler TEGV etkinlik noktalarına gelerek kısa süreli temsili gönüllülük yapacaklar ve böylece kamuoyuna örnek teşkil edecekler.

İstanbul’da Dünya Gönüllüler Günü Kutlaması…
TEGV’in gelenekselleşen Dünya Gönüllüler Günü Konferanslarının yedincisi, ulusal kampanyaya paralel olarak 5 Aralık tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Gönüllülüğün Yeni Yolları” başlığı altında gerçekleşecek. Konferansta; “Çevrimiçi Teknolojiler ve Gönüllülük” ile “Gönüllü Hareketliliği” konuları STK temsilcilerinin katıldığı bir panelde tartışılacak. Konferans www.tegv.org ve kampanya web sitelerinden canlı olarak izlenebilecek.