Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çorum Öğrenim Birimi, "Fen Eğlenerek Öğren" etkinlikleri kapsamında gözlem ve inceleme gezileri düzenledi.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı 1. döneminde; temel eğitim düzeyinde öğrencilerle yapılan "Fen Eğlenerek Öğren" etkinlikleriyle, öğrencilerin bilimsel süreç basamakları kapsamında, neden -sonuç ilişkisi kurabilen, laboratuar kullanma bilgi ve becerisine sahip, fen bilimlerine karşı olumlu tutum geliştiren bireyler olmalarına katkı sağlamak hedeflendi. Yapılan öğrenme etkinlikleri, yapılan gözlem ve inceleme gezileriyle tamamlandı.

Öğrenciler ilk olarak, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Gazel Makine - Gazel Değirmen Makinaları Sanayi ve Tic.Ltd. Şti. tesislerinde gözlem ve inceleme faaliyetlerine katıldılar. Firma yetkilileri tarafından hazırlanan program dahilinde; öğrencilerin, üretim süreçleri hakkında bilgilendirilmesi, üretim aşamalarının izlenmesi gerçekleştirildi.

Gazel Makine Yetkilisi Cemil Gazel, temel eğitim çağındaki öğrencilerin bu tür gezi ve gözlem etkinliklerine katılmasının, öğrencilerde farklı ilgi alanları oluşturabileceğini, kavramsal öğrenme becerilerinin gelişimine katkı sağlayacağını belirterek; çocuklarımızın geleceğe hazırlanması konusunda, firma olarak bu tür katkılar sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Öğrenciler gezi ve inceleme faaliyetlerini, Elitpark Hastanesi laboratuarlarında düzenlenen etkinliklerle sürdürdü. Laboratuar sorumlusu Behiye Kaya tarafından, laboratuar ortamında yapılan işlemler hakkında bilgilendirilen öğrenciler, kullanılan alet ve makineleri inceleme, yapılan tetkik ve tahlillerle ilgili gözlemler yapma fırsatı yakaladılar.

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, Gazel Makine ve Elitpark Hastanesi yetkililerine, sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.