İlköğretim çağındaki 7-14 yaşları arasındaki çocukların ücretsiz eğitim alabildikleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yaz döneminde de eğitim alanındaki faaliyetlerine devam ediyor.

Okul döneminde matematik eğlenerek öğren, fen eğlenerek öğren, okuyorum oynuyorum, düşler atölyesi, birlikte öğrenelim, kısa süreli etkinlikler ve spor etkinlikleri gibi çeşitli alanlarda eğitim veren TEGV gönüllük esası ile çalışıyor.

Bunun yanı sıra bu yıl TEGV Çorum Öğrenim Birimi Anadolu yaz gönüllüsü projesi kapsamında 2 proje için 3 gönüllüyü misafir ediyor.

Proje hakkında TEGV Çorum Öğrenim Birimi’nden yapılan açıklamada, “Projelerden birisi Şanlıufa Eğitim Parkı gönüllüleri Emel Kaya ve Kübra Kaya tarafından çocukların hayal güçlerini kullanarak yaratıcılıklarını ortaya koyduğu ve birbirinden güzel masaların yazılıp sergilendiği “Masallar Tiyatroda” projesi için çocuklar tarafından yazılan bu masallar bir kitap altından toparlanıp Türkiye’nin çeşitli illerinde yer alan TEGV merkezlerine gönderilerek tüm çocukların bu masalları okuması amaçlanmaktadır.

Anadolu yaz gönüllüsü kapsamında bir diğer yaz projesi ise Samsun Eğitim parkı gönüllülerinden Ali Rıza Dinler tarafından çocukların hayvan haklarının farkına varması, hayvanların doğada yalnız olmadığını vurgulamak amacıyla başlatılan “Doğada yalnız değiliz” projesi ise hayvan hakları konusunda bir farkındalık projesidir. Proje sürecinde çocuklar tarafından hazırlanan afişler şehrin farklı noktalarına asılıp bir kap su bir kap mama bırakılmıştır” denildi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda yaz etkinliklerinin Temmuz ayının sonuna kadar devam edeceği belirtildi.