Çorum Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Lisesinde açılan Solidworks (Üç Boyutlu Katı Modelleme) kursu tamamlandı.

Sekiz hafta süresince akşamları ve hafta sonu devam eden kurs, okulun bilgisayar laboratuarında Makine Teknolojisi Alan Şefi Recep Seyis tarafından verildi.

Recep Seyis; "solidworks üç boyutlu tasarım programıdır. Yenilikçi, kullanımı kolay, Windows'a özel üç boyutlu bir tasarım yapılır. SolidWorks her türlü makine, tesis, ürün tasarımında kullanıcıya Windows’un kolaylıklarını kullanarak hızlı bir şekilde çizim yapmasını sağlar. Komutlarının ve kullanıcı ara yüzlerinin kolay ve anlaşılır olması, parçaların montajlaşması ve teknik resimlerinin hızlı ve pratik olarak elde edilmesinden dolayı popülerliğinin ve dünyadaki kullanıcı sayısı her geçen gün artmaktadır" dedi.

Okulda Çorum OSB çalışanlarına yönelik daha önce Autocadve CAD/CAM kurslarının verildiği, talep gelmesi halinde inventör, kaynakçılık vb. kursların da verilebileceği bildirildi.

Kursa katılan 12 kursiyere sertifikaları, Okul Müdürü Ramazan Yiğitoğlu’nun katılımı ile verildi.