Hitit Üniversitesi tarafından Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilen “HİTÜ Anne Üniversitesi” projesi sona erdi. Anne Üniversitesi’ni başarıyla tamamlayan 57 anne ve anne adayı dün düzenlenen mezuniyet töreninde diploma alarak kep fırlattı.

HİTÜ Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’ndaki törene Belediye Başkanı Zeki Gül ve eşi Halime Gül, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve çok sayıda akademisyen ile paydaş kurumların yöneticileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Rektör Alkan, 3 yıldır başarıyla uyguladıkları “Çocuk Üniversitesi” projesinden sonra “Anne Üniversitesi”ni de tamamlamış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bir ailenin ve bir toplumun şekillenmesinde temel unsurun anneler olduğunu vurgulayan Alkan, “Bu nedenle anne ve anne adaylarımıza üniversite havasını yaşatmak, onlara belirli konularda eğitimler vermek üzere yaklaşık 10 günlük bir projeyi tamamlamış bulunuyoruz. Projeye katkı sağlayan tüm akademisyen arkadaşlarıma ve paydaş kurum yöneticilerine teşekkür ediyor, mezun annelerimizi kutluyorum.” dedi.

Rektör Alkan, özellikle Çorum Belediyesi ile ortaklaşa pek çok projeye imza attıklarını anımsatarak, Anne Üniversitesi’nin ardından şimdiki hedeflerinin ise “Baba Üniversitesi” projesini hayata geçirmek olduğunu müjdeledi.

Ardından söz alan Belediye Başkanı Zeki Gül ise Anne Üniversitesi’nin 22 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında düzenlendiğini ve toplam 57 anne ve anne adayının katıldığını belirterek, “20 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla HİTÜ, ülkemizin önemli üniversitelerinden biri hâline gelmiştir. Biz, Üniversite-Sanayi ve Üniversite-Belediye işbirliğini çok önemsiyoruz. Çorum Belediyesi olarak 2015 yılından beri ‘Çorum İçin Bir Projem’ adı altında pek çok ortak başarılı işler yaptık. Bundan sonraki süreçte de Üniversitemiz ile her türlü işbirliğine hazırız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Anne Üniversitesi Müzik Korosu sahne alarak birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Daha sonra ise Rektör Alkan tarafından Belediye Başkanı Zeki Gül, Yeşilay Derneği Çorum Şubesi Başkanı Dr. Türker Ejder, Çorum Müzesi Müdürü Metin Çakar, Müze Müdür Yardımcısı Banu Çilingir ve Belediye Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu ile akademisyenlere, Anne Üniversitesi’ne katkılarından ötürü birer teşekkür belgesi verildi.

Tören, Anne Üniversitesi’nin katılımcılarının belgelerini alarak kep fırlatmalarıyla sona erdi.