ARMONİ Derneği bünyesinde kurulan ‘Sev Genç Gençlik Platformu’ ilk programını düzenledi.
Çorum Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ARMONİ) bünyesinde Hitit Üniversitesi öğrencilerine yönelik kurulan ‘Sev Genç Gençlik Platformu’ ilk programını düzenledi.
Kültür Sitesi’nde düzenlenen ‘Oryantasyon’ seminerine Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Belediye Meclis Üyesi Bedriye Çayır, Armoni Derneği Başkanı Huriye Çoban, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Hitit Üniversitesi’ne yeni gelen öğrencilerin uyum sağlamaları için yapılan seminere konuşmacı olarak Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uzmanı Taner Sural katıldı. Bura da konuşan Sural, üniversite öğrencilerine yaptıkları arkadaşlıklara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
 
Başkalarının görüş ve düşüncelerine saygı duyulması gerektiğine değinen Sural, yakın arkadaşın 2 veya 3 tane olması gerektiğini kaydetti. Bazı yakın dostların öğrencilerde anne, baba yerinde olduğunu belirten Taner Vural "Kızlar genellikle erkeklerden çok daha fazla konuşuyor. Tabi bu konuşmalar önemli konuşsunlar.

Kadınlar daha anne karnındayken çene yapıları erkeğe göre daha fazla güçleniyor. Kadın gündelik 24 bin kelime kullanırken erkek 12 bin kelime kullanıyor. Konuşan insandan korkmayın asıl konuşmayanlardan korkmak lazım" dedi. Kadınların çok hassas olduğuna da değinen Sural, kalplerinin çok çabuk kırıldığını tamirinin de çok zor olduğunu kaydetti.

Öğrencilere çok okumalarını tavsiye eden Taner Sural ‘’Büyük alimler evliyalar çok okuyan insanlardır. Bunun en büyük örneklerinden biri Mevlana dır. ‘’diye konuştu. Sev Genç Gençlik Platformu Koordinatörü Pınar Deniz de yaptığı konuşma da kurulma amaçlarının üniversite gençliğine yönelik olduğunu belirtti. Öğrencilerin sosyal hayat ile bağlarını daha ileri seviyelere çıkarmaya çalışacaklarını aktaran Deniz ‘’Biz platform olarak kız öğrencilere yönelik çalışmalara yapacağız. Anketler düzenleyerek onların ilgi alanlarını belirleyeceğiz. Uzman kişilerle onları tanıştıracak ve rol model oluşturacağız."
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü’de öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Belediye tarafından yaptırılan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde isterlerse kendilerine kurslar açabileceğini belirtti. Öğrencilerin sosyal projelerde bulunmaları gerektiğini söyleyen Külcü, yaptıkları kültür sanat merkezleri ile gerekirse bire bir öğrencilere imkanlar sunacaklarını aktardı. Son olarak konuşan Çorum Armoni Eğitim Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Huriye Çoban, dernek olarak kuruluş amaçlarından birinin de gençlere maddi manevi yardımcı olmak olduğunu kaydetti. Derneğin kurulduğu günden bu güne kadar bir çok faaliyet yaptığını gençlere yönelik çok olumlu sonuçlar alındığını aktaran Çoban, bunlardan birisin de bünyelerinde kurulan ‘Sev Genç Gençlik Platformu’ olduğunu dile getirdi.