Çorum Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu’nda 28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında yangın tatbikatı düzenlendi. 
Sivil Savunma Kulübü’nün desteğiyle yapılan bilgilendirme amaçlı tatbikata, okulun öğretmen, personel ve öğrencileri katıldı.
Hazırlanan senaryoya göre okulda yangın çıktı. Yangın alarmının verilmesiyle birlikte dersteki öğretmen ve öğrencilerin sınıfı uygun şekilde boşaltmaları sağlandı.
Bina, 49 saniye içinde boşaltılırken, hazırlanan senaryo gereği üst katlarda mahsur kalan öğrencilerin itfaiye ekipleri yardımıyla aşağıya indirilmesi gösterildi. 
Bahçede bir ateş yakılarak, ateşin söndürme cihazlarıyla itfaiyeciler tarafından söndürülmesi sağlandı. 
Ardından Sivil Savunma Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan Sivil Savunma Günü programı sunuldu. Kulüp öğrencileri çalışmalarını hazırladıkları panoda sergilediler.
Şehit Ali Karslı İmam Hatip Ortaokulu okul yöneticileri, “amacımız doğal afetlerde öğrenci ve öğretmenleri bilinçli hareket konusunda bilgilendirmektir. Tatbikatımız başarıyla gerçekleştirildi.  Afetlerde ilk tepkilerin ve kurtarma faaliyetlerinin etkili olması için bir saatlik eğitim verildi. Emeği geçen Çorum  Belediyesi İtfaiye ekibine ve bütün personele teşekkür ediyoruz. Bu tip tatbikatlar, daha önceki yıllarda olduğu gibi devam edecektir” dediler.