Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi tarafından sanatsal etkinliklerle dolu bir gece hazırlandı.

Büyük önder M. Kemal Atatürk’ün, ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ sözü doğrultusunda Devlet Tiyatro Salonu'nda hazırlanan geceye İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu, Şube Müdürü Sinan Güngör, Okul Müdürü Savaş Başkan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban’ın resim sergisi açılışını yapmasıyla başlayan gecenin sunumunu Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Reyhan Cevizci ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İsmail Deli yaptı.

Gecede Görsel Sanatlar dersi öğretmenleri Emine Şener Cerrahoğlu ve Aslıhan Kortak önderliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan 60 yağlı boya tablosu sergilendi.

Yönetmenliğini Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nesrin Şimşek Ergöl tarafından yapılan “Dedem ve İksir” adlı kısa film gösterimi yapıldı.

Kulakların pasını silen müzik dinletisi müzik öğretmenleri Aycan Bilgener ve Emrah Demir yönetiminde sunuldu.

Misafirlerin yüreklerine dokunan şiirlerden oluşan şiir dinletisi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Reyhan Cevizci ve Uğur Şahin tarafından hazırlandı. Hazırlanan ve sunulan etkinliklerde toplam 110 öğrenci görev aldı.

Programda Okul Müdürü Savaş Başkan, yaptığı konuşmada emeği geçen bütün öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Programın sonunda Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban tarafından emeği geçen öğretmenlere çiçek takdiminde bulundu.