Özel Çorum Samanyolu İlköğretim okulu, geçen yıl kulüblerle  öğrencilerini tanıştırdığı akıl oyunlarını bu yıl seçmeli ders olarak bütün ilkokul öğrencilerine öğretiyor. Ahşaptan yapılan akıl oyunlarının hepsi öğrencilerin zihinsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Okul, 1, 2 , 3.4 ’üncü sınıfları yönelik el, kol koordinasyonu ve  stratejik ahşap oyunlar eğitimini veriyor. Haftada bir saat işlenen akıl oyunları dersine öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Özel Çorum Samanyolu İlköğretim okulu  Akıl Oyunları Koordinatörü Öğretmen Hüseyin Öksüz , Japonya, Amerika, İngiltere ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerde ahşaptan yapılan akıl oyunlarının ders olarak okullarda öğretiminin verildiğini belirtti. Öksüz, bu oyunların en önemli özelliğinin çocukların becerisini geliştirmesi, zihinsel olarak oyundaki hamleleri düşünmesinden dolayı gelişimini olumlu etkilediğini ifade etti. Öğretmen Hüseyin öksüz, okulda 20 ahşap oyununun öğrencilerin yaş durumuna göre uygulandığını belirterek, "Öncelikle geçen yıl bu oyunu çocuklarımıza öğrettiğimizde büyük keyif almışlardı. Okulumuzda bu oyuna hemen hemen bütün öğrencilerimiz ilgi gösterince, bu yıl serbest etkinlik  dersi içerisinde seçmeli olarak akıl oyunları dersini koyduk. Öğrencilerimiz bu ders saatini iple çekiyorlar. Bu oyunların öğrencilerimizin derslerdeki başarı oranlarını etkilediğini geçen yıl biliyorduk. Bu yıl aynı şekilde öğrencilerimizin hem daha çok düşünmelerini, hem de becerilerini artırma adına katkı olduğunu gördük." dedi. 
Özel Çorum Samanyolu İlkokulu müdür yardımcısı Fatih GÜLENÇ, okullarında serbest etkinlik dersinde bir saat 1 ile 4’inci sınıflara kadar bütün öğrencilerin akıl oyunları öğrettiklerini söyledi. 
Akıl oyunlarının çocuklarda, paylaşma, güven duygusunun yanı sıra öğrencilerin kendilerini ifade etme, dikkatlerini toplama gibi katkı sağladığını sözlerine ekledi.