19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 1.Robocross Robot yarışması Kent Meydanında gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer, milli eğitim şube müdürleri ve çok sayıda davetlinin de hazır bulunduğu yarışmaya 8 okuldan ikişer kişilik gruplar halinde 19 ekip katıldı.

Yarışma öncesi konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında sportif, kültürel yarışmalar düzenlendiğini, Çorum’da okullar aracılığı ile gerçekleştirilen gençlik haftası çerçevesinde 1. Robot yarışmalarını gerçekleştirdiklerini anlattı. Çorum’daki sportif kültürel faaliyetlerin yaygınlaştırılması için bu tür haftaların yaygınlaştırılması gerektiğine inandığını belirten Eğer, “ Bu yarışmaya emeklerini esirgemeyen bizlere yardımcı olan kurum ve kuruluşlara ilgi ve alakalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Okullarımıza ve gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Kent Meydanında kurulan platformda öğrenciler tarafından hazırlanan robotlar yarıştırıldı.

Yarışma sonunda tüm öğrencilere katılım belgesi verilirken yarışmada TOBB Çorobot Ekibi’nden Yusuf Şahin ve Varol Karamemiş 4., Bilsem 1’den Esma Tuana Dikici 3., Bahçeşehir Robobahçe ekibinden Zeynep Naz Dinç ve Merve Naz Yücel 2., Bilsem 2’den Cihat Can Özbaydemir ise en hızlı derece ile 1. oldu. Dereceye girenlere madalya ve kupaları verildi.