Çorum Hitit Akademi Derneği başkanı Zekeriya Işık, Hitit Üniversitesi'ni kampüs yerleşkesi ve inşası gibi kronik sorunlarının Rektör Alkan’ın üstün gayretleri sayesinde ilk dönemlerinde çözüldüğünü, yeni dönemde ise üniversitenin ortaya konan fiziki ve yapısal projelerle bu problemini tamamen halletmiş olacağına inandıklarını kaydetti.
Hitit Akademi Derneği Başkanı Zekeriya Işık ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
Işık, Hitit Üniversitesi’nin hem ulusal hem de uluslararası alanda görünürlüğü ve bilinirliği noktasında da önemli mesafeler kat edildiğini ve markalaşma yolunda Rektör Alkan’la birlikte büyük atılımlar gerçekleştirildiğini belirtti. Üniversitenin Çorum’un bütün bileşenleriyle barıştığı güzel bir ortamın oluştuğunu kaydeden Işık, Hitit Akademi Derneği’nin bu dönemde Hitit Üniversitesi ile önemli çalışmalara imza attığını ifade ederek, bu ortak akıl ve çalışma ikliminin oluşmasında katkılarından dolayı Rektör Alkan’a teşekkür ederek yeni dönemlerinde başarılar diledi.
Rektör Alkan ise üniversite şehir diyaloğunun güçlendiğinde üniversitenin çevreye olan faydasının daha da arttığına dikkat çekerek, üniversitenin de bu bilinçten hareketle tüm paydaşları ile kurduğu kuvvetli iletişim sonrasında oluşan sinerji ile her geçen gün nitel ve nicel olarak daha da geliştiğini söyledi.
Üniversite olarak sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini ve ilimizdeki STK’larla her türlü iş birliğine açık olduklarını belirten Rektör Alkan, içerisinde üniversite öğretim elemanlarının da yer aldığı Hitit Akademi Derneğini üniversitenin en yakın paydaşı olarak gördüklerini dile getirdi.