Çorum Hitit Üniversitesi’nin yapmış olduğu ikili işbirliği anlaşmaları ile Erasmus ve Mevlana Değişim Programlarıyla Dünya’nın farklı ülkelerinden gelerek Çorum’da eğitime başlayan yabancı uyruklu öğrenciler, Aktif Yaşam Kulübü Başkanı Semih Kızıldağ ve Kulüp Danışman Hocası Doç. Dr. Cemil Hakyemez eşliğinde Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, geçtiğimiz günlerde Aktif Yaşam Kulübü önderliğinde düzenlenen “Uluslararası Öğrenci Festivali”nin çok başarılı geçtiğini, ilerleyen yıllarda bu başarının artarak devam edeceğine inancının tam olduğunu ifade etti.
Üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya gelerek öğrencileri dinleyen Rektör Prof. Dr. Alkan,  öğrencilerin Mevlana Değişim Programı kapsamında Hitit Üniversitesi’ne tekrar gelerek lisans, yüksek lisans öğrenimlerini de yapabileceklerine dikkat çekti.
Gerçekleştirilen etkinlikle Çorum’da farklı kültürlere ait esintiler olduğunu, öğrencilerin kültürlerini tanıtma ve tanıma fırsatı yakalandığını belirten Rektör Alkan, “biz sizi hiçbir zaman misafir olarak görmedik, öz evladımız gibi gördük. Buradan ayrıldıktan sonra arkadaşlarınıza Çorum ve üniversitemiz ile ilgili güzel bilgiler vereceğinize inanıyorum ve onları da üniversitemizde görmekten mutlu oluruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Öğrencileri etkinlikte göstermiş oldukları başarılı performans için tebrik eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Uluslararası Öğrenci Festivali”ne katılımlarından dolayı öğrencilere katılım belgesi vererek başarılar diledi.