Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademik birim ziyaretlerine Meslek Yüksekokulu ve Mühendislik Fakültesi ile devam etti.
Meslek Yüksekokulu’ndaki çalışmalar ile ilgili kısa bir bilgi veren MYO Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, MYO’da istihdam odaklı bölümlerin açıldığını, öğrenci ve bölüm sayılarındaki artışın daha da artacağını ifade ederek, Rektör Alkan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Aykul ise öğretim elemanlarının gayretli çalışmaları ve Rektör Alkan’ın destekleri ile Makine ve Kimya Mühendisliği Bölümlerinin akredite olması gibi başarılı projelerin artarak devam edeceğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Meslek Yüksekokulu ve Mühendislik Fakültesi ziyaretleri kapsamında yapılan toplantılarda Hitit Üniversitesi’nin hızlı bir gelişim gösterdiğini ve bu gelişmelerin web sayfasından güncel olarak duyurulduğunu dile getiren Rektör Alkan, Meslek Yüksekokulu kampüsünde de ciddi bir şekilde yapılanma sürecinin başlatıldığını belirtti.
Öğrenci sayısının her geçen gün arttığını belirten Rektör Alkan, bu yıl başlanan yabancı uyruklu öğrenci alımı kapsamında 3 farklı kıtadan 63 yabancı uyruklu öğrencinin üniversitede eğitim almaya başladığını vurguladı. Alkan, Hitit Üniversitesi’nin %100 doluluk oranına sahip 20 üniversiteden biri olduğunu ifade ederek, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere uyum sürecinde destek olmak amacıyla oryantasyon eğitimlerinin düzenlendiğini söyledi.
Kuzey Kampüsü Master Planı’nın tamamlandığını söyleyen Rektör Alkan, kuzey kampüs alanının uçaktan çekilmiş görüntüsü üzerinden plan dahilinde nelerin yer aldığını öğretim elemanlarına aktardı. Ayrıca, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), Meslek Yüksekokulu ve Alaca Meslek Yüksekokulu inşaatlarının hızla devam ettiğini belirten Rektör Alkan, Sungurlu MYO ve bir sağlık kampüsü şeklinde dizayn edilecek olan Güney Kampüsü’nde gelinen noktalar hakkında bilgiler verdi.
Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP), Yurtdışı Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı ve öğrenci projelerine verilen desteklerin artarak devam edeceğini kaydeden Alkan; “Hedefimiz bütün akademisyenlerimizin yılda en az bir kez bilimsel etkinliklere katılmasını sağlamaktır” dedi.
Alkan, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Havacılık Kulübü bünyesinde yürütülen proje kapsamında İnsansız Hava Aracı ve Mekatronik ve Alternatif Enerji Kulübü öğrencileri tarafından engellilerin tekerlekli sandalyeleri ile kolayca seyahat edebilecekleri Engelli Aracı (CİVCİV) üretildi. Erasmus, Mevlana, Farabi, ikili işbirlikleri, bilişim alt yapı çalışmaları, program, bölüm ve anabilim dalı sayıları, öğrenci otomasyon sistemi, HUZEM, HİTİTSEM kapsamında çalışmalar yaptık.”

Konuşması sonrasında öğretim elemanlarının görüş ve taleplerini dinleyen Alkan, üniversitede son zamanlarda yaşanan değişim ve dönüşümler sonucu ortaya çıkan başarı tablosunun oluşmasına emeği geçen herkese teşekkür etti.