Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlahiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin akademik personeli ile bir araya geldi.
Rektör Prof. Dr. Alkan ilk ziyaretini İlahiyat Fakültesi’ne gerçekleştirdi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, Dekan Prof. Dr. Mesut Okumuş’un Rektör Alkan’a verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ifade eden açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya İlahiyat Fakültesi akademik personeli iştirak etti.
Göreve başladığı yıl itibari ile Üniversite’de yapılan çalışmalar hakkında yıllar itibari ile değerlendirmelerde bulunan Rektör Alkan, gelecekte hedeflenen ve bugün gerçekleştirilen projeler hakkında Fakülte öğretim elemanlarını bilgilendirdi.
Üniversite Kuzey Kampüsü’ne yapılacak binaların master plan üzerinde görsel sunumunu yapan Rektör Alkan, inşaatı devam etmekte olan HÜBTUAM, MYO, Alaca MYO ve 2014’te inşaatına başlanacak olan projeler hakkında da bilgiler verdi.
Üniversite’de sürekli olarak yeni bölümler/programlar açılmakta olduğunu ve bu yeni bölümlerin/programların açılmasındaki kriterlerinin en önemlilerinden birisinin istihdam odaklı ve geleceğe dönük olmaları olduğunu dile getiren Rektör Alkan, 2013-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre kontenjanların doluluk oranına dikkat çekerek yeni kayıt yaptıran öğrencilerin uyum sürecine destek olmak amacıyla oryantasyon eğitimlerinin düzenlendiğini söyledi.
HUZEM, HİTİTSEM, öğrenci otomasyon sistemi, akademik web sayfasının oluşturulması, Merkez Kütüphane’nin elektronik kaynakları, yayın teşviki, akreditasyon, çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Alkan, BAP, Mevlana, Erasmus gibi programlara ilişkin de açıklamalarda bulunarak yurtdışı bilimsel etkinlikleri destekleme programlarına verilen desteklerin artarak devam ettiğini ve söz konusu desteklerle, Üniversite’de araştırmaya yönelik proje kültürünün yaygınlaştırılması, nitelikli proje üretilmesi ve bilimsel hareketliliğin arttırılması ile evrensel ve ulusal bilime, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlanması hedeflenmekte olduğunu belirtti.
Tüm üniversite mensuplarına daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisinde olduklarını açıklayan Rektör Alkan, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Alkan, daha sonara Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi akademik personeli bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
2010 yılı itibari ile Üniversite’de 10 tane Yüksek Lisans ve Doktora Program sayısı olduğunu belirten Alkan, Üniversite’de yürütülen gayretli çalışmalar sonucunda Yüksek Lisans ve Doktora Program sayımızda % 100’ün üzerinde bir artış yaşanarak 21’e ulaştığına dikkat çekti.
Üniversite’de evrensel ölçüler göz önünde tutularak, belirli bir standardı yakalamak istediklerini ifade eden Alkan, Üniversite’de ortaya çıkan bu başarı tablosunun oluşmasına emeği geçen ve katkıda bulunan başta akademik personele ve idari personele olmak üzere, öğrencilere, ilimizde ve her coğrafyada üniversiteyi sahiplenerek maddi/manevi destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.